Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Test av d-Jays

<img src="http://www.jays.se/press/images/d-jays_white_..." height=200>

Jens of Sweden har dött och återuppstått. Den forne iPoddödaren Jens Nylander har nu slagit sig på att göra hörlurar istället. Och d-Jays är resultatet. En "canalphone" i lägsta prisklassen (för audiofiler). De slåss med lurar som Shure e2c och Etymotic ER-6i.

Lurarna är vita och tjusiga (finns också i svart). Mycket lätta. Förpackningen är sådär, känns som Jens har fått iPodkomplex och det är inte helt lyckat. Irritationen blir total när man i sista steget ska bryta sig igenom kassaskåpssäker formgjuten plast med risk för att skära sig.

Kvaliteten på sladdarna är helt ok, tjockare än Etymotic men tunnare än Shure.

När jag sätter in lurarna i öronen slås jag av hur bra de passar. I jämförelse med Shure e2c är de mindre, precis lagom stora. De ligger skönt i mina öron och det finns totalt fyra olika storlekar på munstycken.

I jämförelse med Etymotic Er-6i är passformen bättre, de är större och ligger naturligt. Sladden kan dras på flera olika sätt, på shures sätt över och bakom öronen (riktigt bra). Men man kan också ha dem som vanligt eller med en lite annan variant i som vanligt (över öronen och ned under hakan). Hatten av för Jens Nylanders industridesigners!

Ljudet är balanserat och klart. Lagom bas, bra mellanregister. Diskanten kunde vara klarare men i jämförelse med Shure e2c är det ett lyft. Jays kan dock inte mäta sig med Etymotics när det gäller klarhet. Fin rumskänsla.

Mitt största klagomål på dessa lurar är den delbara sladden. Bra för den som använder fjärrkontrollen, men vem gör det? Inte jag i alla fall. Till Jays försvar ska dock sägas att lurarna blir lätta, trots kontakten.

En förklaring till deras delbara kontakt kan vara den andra produkt de lanserar, m-Jays, en produkt som funkar som mobilheadset. Se mer på jays hemsida.

Sammanfattning
Jag blev glatt överraskad av Jays, som är min nya favorit vad det gäller budgetlurar (i jämförelse med Etymotics Er-6i och Shure e2c). Prisvärt, snygg design, bra passform. Mycket bra insteg för dig som vill prova bättre lurar men fortfarande vill vara iPod-chic.

+
* Riktigt bra passform
* Lätta
* Bra och balanserat ljud
* Design
* Prisvärda

-
* Förpackning med iPodkomplex och hårplast
* Delad kabel

Läs mer på Jays.se

Kommentarer
18 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.