Uppdaterad: Intervju med vinnarna i Microsoft Office-tävlingen

I fredags korades våra två första vinnare i Microsoft Office 2008 tävlingen här på 99.se. Christopher Anderton och Joakim Lindblom kammade hem varsin iPhone 8GB efter att ha blivit framröstade av medlemmarna. Idag utser Microsoft-teamet sina två vinnare!

"Otroligt många bra bidrag, många fler än vi någonsin trodde att vi skulle få" - så sammanfattar Johan Åsberg på Microsoft höstens stora tävling på 99.se.

Johan har personligen följt alla nya bidrag under hösten och blev förvånad när antalet ökade från 100 till 200, 300, 400 och slutgiltigt över 500 unika bidrag. "Den finns uppenbarligen väldigt många kreativa sinnen på sajten" är väl en bra sammanfattning?

Här är Microsofts vinnare:

Pär Larssons bidrag.

Juryns motivering: Den här är så bra och annorlunda mot allt annat. Känns som att skaparen har lagt mycket tid och kreativitet bakom denna banner. En tidig favorit för mig.

-Pär, hur känns det att vinna när fler än 500 medlemmar lämnat in bidrag?
-Mer än någon tjuga på blackjack har jag aldrig vunnit tidigare, så att vinna så här stort - särskilt med Microsofts mycket värmande, och framför allt betydande, motivering - är skitskoj!

-Har du följt röstandet sista två veckorna nervöst?
-Jo det kan man väl lugnt säga. Det var väldigt nervöst när jag i ena stunden låg tvåa för att dagen efter ligga trea. Det har varit minst sagt en spännande omröstning!

-Hur tänkte du när du skapade din banner?
-Grundtanken var att konstruera något utifrån logotypen och låta sloganen vara simpel och inbjudande men så konkret som möjligt. "Välkommen hem" kändes naturligt och efter detta byggde jag - utifrån min förkärlek för minimalism - en grafisk omgivning där tanken var att skapa uppseende med en inte alltför uppenbar baktanke.

-Jobbar du som grafiker eller designer?
-Jag har sedan lite mer än ett år tillbaka jobbat som AD på webbyrån Spinea i Göteborg. Innan dess har jag frilansat i ett par år och praktiserat på ett par byråer.

-Sen vore det kul med en kort presentation av dig själv!
-Heter Pär, bor i Göteborg med flickvän. Född -81. Hyfsat nyfrälst i just macsfären, men har sedan barnsben varit intresserad av formgivning, tecknande och datorteknik. Otroligt intresserad av musik och DJande och skrattar förmodligen högst åt Monty Python.

Motivation: Enkel, ren, snygg.

Stort GRATTIS från 99.se och Microsoft Office 2008 teamet till dessa två nya vinnare!!

Här hittar du finallistan på 25 bidrag:
25 finalbidrag Microsoft Office 2008 tävling.

Här hittar du den öppna omröstningen (med 332 röstande medlemmar):
Slutomröstning på 99.se

Intervju med tidigare vinnare (medlemmarnas val):

Christopher stod för bidrag 2.

Joakim för bidrag 14.

- Hur känns det att vinna när fler än 500 medlemmar lämnat in bidrag?

Joakim: Väldigt roligt, och lite som en bekräftelse på att det man gör är bra med tanke på att jag driver och jobbar som grafisk designer/AD på en nystartad designbyrå i Malmö.

Christopher: Well, vad skall man säga? Känns ju sjukt kul! 99mac har ju ett ett stort och dynamiskt community med användare som sträcker sig över hela spektrat. Nybörjare, gamla macrävar och renodlade proffs. Så det känns ju extra kul att folk gillade det jag skickade in!

- Har du följt röstandet sista två veckorna nervöst?

Joakim: Jag var inne och kikade för en vecka sedan och såg då att jag låg rätt bra till vilket i sin tur gjorde att jag nog var inne ett par gr extra de sista två veckorna, ja...

Christopher: Ja och nej. I början så tog jag allt med en klackspark. Men när det senare började dra ihop sig och man såg att man låg hyfsat schyst till.. Ja, då blev det nervöst.

- Hur tänkte du när du skapade din banner?

Joakim: Jag ville skapa något som estetiskt var enkelt att ta till sig med ett bra budskap. En viktig aspekt var att få med en igenkänningsfaktor för att på så sätt genera ett eventuellt intresse och köp.

Christopher: Tänkte lite det som ett uppdrag. Skall det bara se estetiskt bra ut, eller skulle det vara ett koncept bakom det hela? Bestämde mig för att satsa på ett koncept som jag kallar "röriga skrivbordet". Allt på skrivbordet var saker du skulle kunna göra i Office 2008 och slippa ett rörigt skrivbord.

Själva grafiken kom till samtidigt som jag jobbade med ett .psd resurspaket som gick och ladda hem gratis. Jag "lånade" stilen och en del element från mig själv, dock lite modifierade. Sedan blev det en halvtimmes jobb klockan 3 på morgonen innan jag kände mig helt nöjd. Till min förskräckelse så upptäckte jag att jag skickade in fel version där det var en särskrivning, samt ett element som inte skulle vara med.

Men det gick bra ändå!

Kommentarer
21 svar

I det senaste avsnittet dyker våra fulkulturister ned i sina skivsamlingar, och pratar om den nördiga musiken, och nördiga musiker.

Appen Workflow är ett bra verktyg för att göra din Iphone mer kraftfull, och här är sju tips på praktiska arbetsflöden.

Samsung Galaxy S8 har imponerat på många sätt, men varken ansiktsavläsaren eller irisavläsaren skyddar mobilens innehåll på ett säkert sätt.

Apple och Nokia går från att strida om patent till ett affärssamarbete som ska gynna båda parterna.

Apples HR-chef Denise Young Smith har en ny roll, nämligen som ansvarig för inkludering och mångfald på företaget.

Utvecklingen på dator- och konsolplattformarna historiskt och i nutid granskas i en djupgående rapport.