Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iPhone mot Android - vem kan göra bästa svenska appen? SADC 2010

För andra året i rad arrangerar mobiloperatören Tre tävlingen SADC – Swedish Application Developers Contest – tävlingen som lyfter fram skaparna bakom mobilapplikationer. I tävlingen kommer svenska utvecklare att kunna delta i kampen om Sveriges bästa applikation för smartphones. Nytt för i år är att 99mac finns med som partner för tävlingen!

Första året fokuserade tävlingen på applikationer för Android-telefoner men i år har tävlingen utvecklats och omfattar nu applikationer för alla smartphones. Målet med SADC är att skapa en tävling för svenska utvecklare som uppmuntrar kreativiteten och utvecklingen av fantastiska applikationer och tjänster.

- 3 har som vision att vara förstahandsvalet för ett bättre och mer mobilt liv och då förra årets tävling blev en sådan succé såg vi det som en självklarhet att anordna den igen men nu lyfta applikationer för alla smartphones. Tävlingen är ett perfekt sätt att hylla alla duktiga utvecklare, det vill säga de som aktivt bidrar till smartphones innehåll, och på så sätt skapar ett mer mobilt liv, säger Magnus Sjögren chef för Digitala Gruppen på 3.

Priser och tidslinje

1:a November - Startdatum
31:a December - Sista inlämningsdag
5:e Januari - Publicering av de fem bidrag som valts in till shortlist
14:e Januari - Vinnaren av SADC 2010 publiceras på SADC

  • Första pris i SADC 2010 består av en resa med boende samt inträde till WWDC alternativt Google I/O i San Fransisco 2011 för en person (värde cirka 30.000 kr).

  • Andra pris består av en utvecklingsmiljö i form av en apple MacBook Pro 15" 2,53 GHz (värde cirka 18.500 kr).

  • Samtliga fem bidrag som väljs ut av Juryn till shortlist kommer att vinna en smartphone ur tre's nyheter.

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Tävlingsvillkor
Ett tävlingsbidrag skall levereras som en fungerande applikation, som en hel fil och kunna användas utan redigeringar. Applikationen eller versionen av applikationen skall vara skapad av den tävlande under 2010 samt vara publicerad på respektive app-store senast den 31:a december.

Applikationen skall vara unik. Det finns inget självändamål för juryn i SADC att neka applikationer med funktioner liknande befintliga, redan publicerade applikationer. Målet är dock att alla tävlande applikationer skall ha ett unikt moment som gör just dem nyttiga för användaren. Vid tvivelaktiga fall har juryn full beslutanderätt avseende om applikationen skall godkännas som tävlingsbidrag eller inte. Sista datum för anmälan är den 31 december 2010.

Förstapriset i SADC 2010 är resa och boende till San Francisco samt inträde till WWDC alternativt Google I/O 2011 för en person.

Mer information finns på:
SADC

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.