Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac i kontakt med fiMUG

99mac har varit i kontakt med Mirko Nieminen på fiMUG , som skulle kunna kallas för den finska versionen av 99mac.com.

fiMUG vänder sig till professionella användare och har en årsavgift på €36.80, ungefär 350 kronor. "Trots" det så har fiMUG fler än 1.000 betalande medlemmar - alltifrån unga till gamla.

Föreningen driver en gratis nyhetstjänst för finska Macanvändare som uppdateras dagligen och där finns även köp/sälj annonser osv. Alla diskussioner samlas i AppleGarden - ett system med forum och filarkiv som drivs i FirstClass. AppleGarden är väldigt välbesökt och det finns tiotusentals diskussioner, precis som här på 99mac.com.

fiMUG ger även ut en egen tidning kallad Macmaailma med fler än 5.000 läsare, den ingår i medlemskapet på fiMUG. (MacWorld ges inte ut i Finland - ett förtydligande)

Historien kring fiMUG börjar 1990 när en förening bildades under namnet "Hyperry" som jobbade med Hypercard och hypermedia. Ganska snart ökade diskussionerna och 1993 ändrades namnet till just fiMUG.

I Finland är det Apple som bjuder på satellitsändningen och där samlas Macanvändare ifrån hela landet för att se keynote på Hotel Kämp i Helsingfors.

I mars 2003 kommer fiMUG och FUUG (Finnish Unix User Group) till Stockholm på besök och då ska vi försöka träffas och utbyta erfarenheter. Dom talar svenska dessutom, bara för att förtydliga det.

99mac fortsätter knyta band med MUG:ar runt om i världen - vill du bli ambassadör för 99mac och kontakta MUG:ar över världen? Skicka ett mail till mig: info@99mac.com (du bör ha goda engelskakunskaper)

[ 29 Oktober 2002, 09:56: Meddelandet ändrat av: Martin Björnström ]

Kommentarer
23 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.