Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

NAB: Adobe lanserar Acrobat 6 i maj

<center><a href=http://99mac.com/forum/showthread.php?s=&threadid=21220><img src=/nyhetsbilder/acrobat6.jpg border=0></a></center>

Adobe Systems Inc. visade under dagen upp en, eller snarare tre uppdateringar av Adobe Acrobat. Det nya är nämligen att tre olika versioner av programmet kommer att finnas; Acrobat Standard, Acrobat Professional samt Acrobat Elements. Även den kostnadsfria pdf-läsaren Acrobat Reader kommer att få sig en uppfräschning. Den största nyheten med Acrobat Reader är att programmet i fortsättningen kommer att heta Adobe Reader. Programmen beräknas finnas på butikshyllorna i mitten på maj.

Acrobat 6.0 Standard
Adobe Standard kommer att bli instegsprogrammet i Acrobat-familjen. Med hjälp av Acrobat Standard går det att skapa, redigera samt spåra redigeringar i PDF-dokument. Ytterligare funktioner i Acrobat Standard är digitala signaturer samt 128-bitars kryptering. Acrobat 6.0 Standard kommer att kunna laddas ner från webben för $299, uppdatering av tidigare version kommer att kosta $99.

Acrobat 6.0 Professional
Denna version vänder sig främst till mer avancerade användare, ex. kreativa-branscher, ingenjörer etc. Utöver funktionerna som Acrobat Standard erbjuder, går det med Professional-versionen även att skapa formulär, speciella PDF-er för personer med nersatt syn osv. Det finns även möjlighet att exportera PDF-filer med några enstaka klick från speciella programvaror. Acrobat 6.0 Professional kommer att kosta $499. Uppdatering kommer finnas till försäljning för $149.

Acrobat 6.0 Elements
Denna version kommer endast säljas som fleranvändarlicens. Med hjälp av Elements kan Windows-användare skapa enkla PDF-doument direkt från Microsoft Office-paketet. Acrobat 6.0 Elements säljs lägst 1000-användarlicens. Priset för en licens omfattande 1000 anävndare kommer att bli $29 per användare.

Adobe 6.0 Reader
Denna kostnadsfria läsare av pdf-filer, hette tidigare Acrobat Reader. Programmet kommer trots namnändringen förbli kostnadsfri. Anledningen till namnbytet sägs vara att det rådde en viss förvirring kring Acrobat och Acrobat Reader, genom att byta namn till Adobe Reader hoppas Adobe att denna otydlighet kan elimineras. I och med den nya versionen har programvaran även försetts med några nya funktioner. Bland annat så går det numera att öppna Photoshop Album Slide Shows och eCards.

Mer information;
http://www.adobe.com/products/acrobat

Kommentarer
25 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.