Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Debatt: Anti-switchers

När Apple tog steget ifrån MacOS 9 till MacOS X måste man varit både lycklig över att äntligen kunna erbjuda ett operativsystem i toppklass tekniskt och samtidigt lite oroliga över om man skulle behålla hela sin kundbas efter övergången.

Apple-kampanjen med "switchers" där PC-användare berättar om varför dom tagit steget ifrån en krånglig datorvärld till någonting som "bara fungerar" av sig själv. Jag är säker på att det är många som sneglar på snygga Powerbook datorer och som fastnar för hela "Mac-konceptet". Tänk bara vilken skön community som finns kring Mac-världen!

Men något som vi nästan aldrig diskuterat är dom som byter åt andra hållet - något jag kallar för "anti-switchers" i denna artikel. För den som sitter med en äldre Mac (se pågående omröstning på vår förstasida) och kör MacOS 9 eller tidigare system kan det vara en ganska stor omställning att gå över till UNIX-baserade X.

Jag kan villigt erkänna att jag har hamnat i konstiga situationer då och då där jag inte har en aning om vad jag ska göra för att fixa det. Särskilt pinsamt är det då jag är hos kunder och fungerar som konsult/hjälpreda. Tidigare har jag skrivit om min frustration kring att behöva använda terminalen - textbaserade kommandon för att göra viktiga saker. Jag vill inte bli tvingad att lära mig UNIX.

Den som går ifrån OS9 till OS X måste lära om sig en stor del av dom dagliga funktionerna och kommer troligen behöva göra en nyinvestering i datorparken.

Hur stor del av användarbasen kommer gå ifrån tidigare MacOS till OS X? 95% 85% 75%? Jag vet att det finns 99mac medlemmmar som har eller är på väg att byta till "den mörka sidan" och därför tycker jag frågan är akut och mycket relevant.

Kommentarer
53 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.