Summering av den senaste tidens heta rykten

De senaste veckorna har vi kunnat läsa en helt del heta rykten om kommande produkter från Apple. Rykten från ett flertal oberoende ställen har börjat peka på samma saker. Detta borde innebära att det ligger någon form av sanning bakom ett och annat som sagts. För närvarande handlar de hetaste ryktena om någon form av musiktjänst, nya iPod-modeller samt eventuellt en handhållen så kallad surfplatta. Nedan har jag samlat en del av dessa rykten, läs och bedöm själv vad som verkar troligt och vad som är och kommer förbli ett rykte.

Apple Music Service
Det allra mest omskrivna ryktet den senaste månaden handlar om att Apple i samarbete med ett flertal stora skivbolag (Universal Music Group, Warner Music and BMG) kommer att lansera en nerladdningstjänst för musik. Tjänsten sägs bli integrerar i iTunes 4, och musikköpet kommer enligt ryktet att bli mycket enkelt. Genom några klick ska du kunna provlyssna och ladda ner musiken direkt till din dator. Priset för ett musiksspår sägs hamna på 1 dollar.

Det som pekar på att ryktet stämmer är bl.a. en artikel om att Apple har valt att samarbeta (köpa upp?) skivbolaget Universal Music. Vidare har Apple sökt personer som kan ställa upp i en reklamfilm. Personerna ska enligt "platsannonsen" kunna sjunga sina favoritlåtar under inspelningen.

Tjänsen sägs lanseras den 28 april. Det som pekar på just detta datum är att Apple har injudit pressen till en pressvisning av en ännu ej specifierad produkt just detta daum. Apple har i pressinbjudningen skrivit att det som kommer att presenteras "kommer att bli musik för våra öron" ( "announcements that will be music to your ears"). Vidare har just den 28 april nämnts som lanseringsdatumet för den nya tjänsten i en tidningsartikel i LA Times. Den 2 maj kommer AppleStore butiker i USA hålla presentationer av en ännu okänd produkt... kommer det bli den nya musiktjänsten? Det är mycket troligt.

Ny iPod
iPod är den produkt i Apples produktfamilj som inte uppdaterats på länge. Enligt gällande rykten kommer en ny iPod lanseras tillsammans med den nya musiktjänsten. iPoden sägs rymma 60 / 30 gigabyte, och förses med ett borddställ/laddningsdocka. Den främsta huvudnyheten med den nya iPoden kommer enligt gällande rykten bli stöd för musikformatet AAC. iPodens utseende sägs förbli oförändrat med undantaget av fyra navigationsnappar på framsidan. Troligt är också att nya iPod får stöd för nya FireWire800. De nya iPod-modellerna kommer att kosta som 20 / 10 gigabyte-modellerna gör idag.

Lanseringsdatumet sägs bli samtidigt som iTunes 4 och musiktjänsten släpps, den 28 april.

Surfplatta
Fler ock fler rykten pekar också på att Apple utvecklar någon form surfplatta. Produkten sägs få PDA och mobiltelefon-funktioner men det kommer varken bli en renodlad PDA eller mobiltelefon, utan någon form av fristående enhet som kan kopplas till PowerBook, Cinema Display osv... Det har från ett flertal oberoende källor också rapporterats att Apple utvecklar denna enhet tillsammans med halvsvenska Sony Ericsson. iCal, iChat samt Mail är några av programmen som kommer att kunna köras i denna nya kommunikationsenhet.

Produkten sägs lanseras inom några veckor. Inget datum har specificerasts. Kanske sker lanseringen den 28 april, eller så kommer produkten några veckor senare.

Allt som står ovan är rykten som snappats upp på diverse nyhets och ryktessiter på Internet. Inget är bekräftat, du avgör själv vad du väljer att tro på...

/M

Kommentarer
2 svar

Flex 2 är en av Fitbits budgetmodeller och den första som är så vattentålig at det går att simma med den. 99mac beger sig till badhuset för att testa!

Med den modulära datorn Kano kan vem som helst lära sig att skruva ihop sin egen hårdvara för ett flertal olika användningsområden. Med Kano Code går det också att lära sig grundläggande programmering. 99mac har pratat med Tommy Säl, som arbetar på Kickstarter-succén.

Skjut dig fram genom rymden i den senaste delen av action-spelet Galaxy on Fire, som släpps idag till Iphone, Ipad och Ipod Touch.

Snart kommer det kanske gå att att hyra filmer i Itunes så kort som två veckor efter att filmerna haft premiär. Men är det tillräckligt för alla som vill se nyare film hemma?

Under julhelgen kan det lätt bli stressigt och det är mycket att göra, ett sätt att lugna ner hjärnan är att använda digitala att-göra-listor som stillar planeringsstressen.

Det vankas både tävling och specialpris runt kylaren Silent Loop när Inet och Be Quiet intar dagens lucka. Rulla igång rimfabriken och bege dig till jukalendern!