Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Reportage: ZOZO Games gör spel för iPhone

Göteborgsbaserade ZOZO Games är, som sig bör, en bunt goa gubbar som sitter i en bunt datorer och hackar sköna iPhonespel. Deras första spel, ZOZO Bugs, är det perfekta tidsfördrivet för alla som pendlar till jobbet och inte har en ratt att hålla reda på. Marcus Fransson hade vänligen att svara på några frågor och berätta mer om ZOZO Games.

Så vilka är då ZOZO Games? Jo, fyra personer med ganska blandad bakgrund med bas i Göteborg. De fyra har alla fötterna stadigt i Mac- och iPhone-världen men med inslag av tidigare arbete inom webb, reklam och musik.

Intresset för spelutveckling väcktes i Marcus fall när iPhone först lanserades. Och efter att App Store lanserades påbörjades utvecklingen av spel under försommaren 2009.
Gruppen har egentligen aldrig utvecklat för Mac OS X utan satsar istället stenhårt på en serie spel för iPhone som de kallar "Games for the rest of us".

Marcus första Mac var en Macintosh SE från 1988. Förutom ett snedsteg till PC under 90-talet har han varit Mac:en trogen och har nu förverkligat en dröm med att utveckla spel i ZOZO Games. Företaget är en professionell satsning, vill Marcus understryka, men det finns ännu inte möjlighet att arbeta med det på heltid utan de fyra kompletterar istället varandra och skapar tillsammans 1,5-2 heltidstjänster.

Resten av tiden går åt till de fyras egna enmansföretaget inom andra områden.

ZOZO Games är ett projekt som Marcus startade under försommaren 2009 och iden var redan från början att ta fram en serie av spel. Det skulle bli en familj av enkla kul spel under samma namn. Marcus började sedan få ihop det team av personer som behövdes för att kunna förverkliga konceptet. Det första steget ut i verkligheten blev spelet Zozo Bugs.

Marcus gillar att utveckla för iPhone och dess utvecklingsmiljö som han tycker Apple verkligen har gjot ett bra jobb med. Han tycker den är helt perfekt för mindre utvecklare ska komma igång enkelt och det har också bidragit till att iPhone är den enda plattform som ZOZO Games utvecklar för, även om de tittat på både Android och Symbian men i båda fallen valt att vänta då marknaden inte finns där ännu.

Läs mer om ZOZO Games och deras första spel, ZOZO Bugs här!

Skriven av Joacim Melin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.