99mac skapar nyheter världen över

<a href=http://99mac.com/forum/showthread.php?threadid=25719><img src=/nyhetsbilder/taiwan.gif border=0></a>

99mac var en av dom allra första Macsiterna överhuvudtaget som kunde presentera detaljbilder och provkörning av nya Power Macintosh G5 - något som skapat intresse hos Macanvändare över hela världen.

Under flera tillfällen har vi haft enormt mycket besökare inloggade, som mest över 2.700 samtidiga användare strax innan vår server började gå på knäna. Även bildgalleriet har fullkomligen exploderat i besöksstatistiken, vi hade fler besök där idag än under hela förra månaden (!) - totalt har galleriet visat nästan en kvarts miljon bilder sedan vi drog igång för lite mer än två veckor sedan.

Så här skriver världens macsiter om 99mac.com:

Svenske 99mac.com har fået lov til at kigge nærmere på Europas eneste G5, og har dokumenteret det med mange meget flotte billeder, inkl. billeder der viser hvor mægtig maskinen ser ud sammenlignet med en normal G4.
http://www.mediamac.dk/index.php?page=news:show,id=8972

MacZin ifrån Taiwan har länkat massor av besökare till oss - tyvärr förstår vi inte vad dom skriver. Man ser dock texten "99mac" mitt i all gröt
http://www.maczin.com/modules/news/...hp?storytopic=5

De Zweedse mannen van 99mac.com laten zien dat goed industrial design, waar techniek, vormgeving, en commercie samenkomen tot een synthese, ook onderhuids de aandacht voor detail en kwaliteit oogstrelend zichtbaar kan maken. - Holländska Tweakers.net har fullkomligen invaderat vårt bildgalleri och står för 62% av alla besök där!
http://www.tweakers.net/nieuws/27715

99mac in Sweden has published a series of pictures of the first European Power Mac G5 unit. The photos are accompanied by information, which will soon be available in an English translation
Amerikanska MacNN.com startade stormen förra veckan och slog ut servern på 15 minuter...
http://www.macnn.com/news/19944

Det finns många fler exempel, tipsa gärna om fler siter!

En rolig detalj är att många desperat försökt förstå vad det är som är skrivet i bildtexterna och reportagen - tydligen förstår inte alla skriven svenska. Översättnings-sidan babelfish.altavista.com har länkat fler än 700 gånger till 99mac.com!

Som vanligt när det gäller världsnyheter är det forumen som först tipsar och länkar, precis som 99mac gör när det dyker upp coola saker. Följande forum har varit mest aktiva med att länka till 99mac.com:

http://www.xlr8yourmac.com/
http://www.macaddict.com/
http://www.macfreak.com/
http://www.macworld.com/
http://www.macosx.nl/
http://www.macnn.com/
http://www.macbidouille.com/
http://www.appleinsider.com/
http://www.modernmusician.com/
http://www.imacguru.com/
http://www.deepapple.com/

I den 1.2GB stora loggfilen för den senaste veckan hittar vi inte färre än 36.000 unika besökare som tittat på inte mindre än ca 2.5 miljoner forumsidor! Detta inkluderar inte galleriet som ligger på en separat server och har egen loggfil.

Var med och förbättra 99mac.com!
Vi har visat att även en liten svensk macsite kan skapa världsnyheter och roliga reportage som många vill läsa. Naturligtvis kan vi göra detta ännu bättre och ännu oftare, särskilt om vi hade en engelsk version av nyheterna. Var med och förbättra 99mac.com - tillsammans kan vi bygga upp en riktigt skön och världskänd Macintoshsida. Maila till info@99mac.com och berätta vad du kan tillföra teamet!

Kommentarer
41 svar

Fulkultur är tillbaka, och nu handlar det om hemska monster och farliga bestar. Eller kanske missförstådda och annorlunda individer?

Med basstationen Connect Home vill Samsung ge kontroll över det smarta hemmet, även för den som inte är hemma.

Med tillbehöret Samsung Dex förvandlas mobilen Galaxy S8 till en stationär dator.

Under sitt Unpacked-event presenterar Samsung en ny version av kameran Gear 360, med 4K-upplösning och livesändning.

Efter månader av febril rykteskarusell och läckta produktbilder är Samsung Galaxy S8 till slut officiellt presenterad.

I sitt tal under kongressen Professional Businesswomen of California pratar Hillary Clinton om sexismen inom vetenskaps- och tekniksektorn och vikten av att synliggöra den för att åstadkomma förändring.