Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac smygtittar på Macotekets nya butik

99mac följer utvecklingen på Birger Jarlsgatan med stor spänning. Under dom senaste två veckorna har vi fått möjlighet att följa renoveringen och uppbyggnaden av det som blir landets andra Apple Concept Store.

Nu börjar det se väldigt klart ut och med tur öppnar man inom tio dagar bekräftar Markus på Macoteket.

Hur ser det då ut?

Lokalen har två våningar och en totalyta på strax över 200 kvadratmeter jämnt fördelade mellan våningarna. En snygg glastrappa förbinder våningarna - inte alls olik den som finns på Apple Store i New York (Soho).

Ett nylagt trägolv och snygga träpaneler på vitmålade väggar gör att det påminner mycket om Apples egna butiker. Vi uppskattar den effektiva butiksytan till ca 60-70m2 vilket är ungefär en femtedel av en Apple-ägd butik men Macoteket säger att man trots det kommer kunna erbjuda ett fullt sortiment av produkter.

Det är högt i tak och snygga metallfärgade spotlights ger ett behagligt ljus, trots att fönstren fortfarande är täckta av papp för att hålla nyfikna borta.

Inom några dagar börjar man med själva butiksinredningen och transporten av datorprodukter ifrån huvudkontoret i Spånga.

Så fort butiken är klar återkommer vi med bilder och naturligtvis är 99mac bjudna på premiärfesten...

Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.