Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

"Apple-butiker" även i Malmö och Göteborg

I Stockholm har Apple återförsäljaren InLife öppnat vad de kallar Concept Store och Macoteket öppnar i september ytterligare en butik i Stockholm i samarbete med Apple och Epson. I höst öppnar Kullander & Kullander sin ombyggda butik i Malmö och blir den tredje butiken ut i Apple nya Pro Store-koncept.

<img src=/nyhetsbilder/oscar_bjers.jpg>
Foto: Apple

Oscar Bjers, VD för Apple i Sverige, berättar för 99mac att eftersom Apple erbjuder både hård- och mjukvara i en lösning krävs det kompetens före köpet, i försäljningsfasen och efter köpet.

- Kunden är oftast inte en hemanvändare utan det vi kallar "prosumers", säger Oscar. Det kan vara en småföretagare med ett par anställda eller avdelning inom ett större företag och behöver det Apple kan erbjuda.

Sedan Oscar tillträdde som VD för ett och ett halvt år sedan har den vanligaste frågan från marknaden varit: "Var kan jag se hela sortimentet och få kompetent hjälp?". Målet blev då att arbeta för att erbjuda närhet med kompetens.

- Eftersom vi arbetar med återförsäljare var det ett naturligt steg att ta fram ett koncept och erbjudande till dem, fortsätter Oscar.

Konceptet består av några huvudpunkter. Placeringen skall vara centralt, i stort sätt hela Apple-sortimentet och relevanta tillbehör ska erbjudas. Kompetens ska finnas runt produkterna och de lösningar som presenteras. Det ska naturligtvis även andas Apple.

- Det är också viktigt att man visar på integration mellan Mac och Windows på plats så vi får bort den löjliga stämplen att Mac inte fungerar ihop med Windows, betonar Oscar.

InLife var de första som nappade på idén och öppnade sin butik på Sveavägen i Stockholm - mtt i city. Där finns Apple-produkter med roliga och användbara tillbehör i en miljö som påminner och Apples egna butiker i USA.

- Jag kan absolut säga att det är en "Apple Experience" att gå in på InLife, säger Oscar. Det är kul att kunna erbjuda våra kunder detta.

Apples målsättning är att 2003 ha en till tre butiker i Stockholm, en till två i Göteborg och Malmö och kanske en butik i några mellanstora städer om det är möjligt.

- Målsättningen med dessa butiker är förstås att vi tillsammans med våra återförsäljare kan ge en bättre service till både nya och befintliga kunder och öka vår totala marknadsandel, berättar Oscar.

- InLife berättar att varje vecka kommer det in kunder som tidigare jobbat på Mac men nu kört Windows i flera år av interna standardiseringskäl. När de nu ser att Macen fungerar blandade nätverkt väljer de Mac igen. Det är som musik i mina öron, avslutar Oscar.

Länkar till företag i artikeln
Apple Computer
InLife
Kullander & Kullander
Macoteket

Kommentarer
48 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.