Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Göran är ny redaktör på 99mac

Som en del i det stora "kunskapslyftet" på 99mac har vi engagerat flera nya redaktörer, en av dessa är Göran Bolinder. Vi låter honom presentera sig själv:

"Det är jag som är Göran. Jag är inbiten lundabo av födsel och gammal vana och började köra Mac 1985 då min far kom hem och ställde en Macintosh 512 på köksbordet. Dessförinnan hade jag sedan 1982 roat mig med programmering på ABC80 och även haft en kortare period med Vic 20 som huvudplattform.

Jag har använt Internet sedan 1989 och upptäckte webben av en slump hösten 1993. Då fanns det drygt 200 webbplatser totalt. I hela världen... 1994 byggde jag mina första webbplatser och det har blivit åtskilliga fler sedan dess.

Idag är mina specialområden internettjänster och datorkommunikation, webbteknik och utveckling med fokus på användbarhet och funktionshinderanpassning, samt mobila tjänster med nalle och PDA. Jag är även hobbymusiker (elbas, gitarr, ukulele, keyboard, munspel m.m.) och har fuskat ganska mycket med musiktillämpningar och MIDI. Digitalt foto och video tillhör också sådant jag använder mycket tid och hårddiskutrymme till och periodvis spelas det en del spel.

Jag rör mig obehindrat i de flesta datormiljöer och har jobbat som tekniker på både server och klientsidan i Mac, Windows, Novell och Unixmiljöer, ofta blandat. Hemma kör jag mest Mac OS X, men även Windows XP, Mac OS 9, Windows 98 och Linux. På jobbet använder jag, tyvärr, huvudsakligen Windows XP i kombination med ett stort antal servrar i Windows- och Novellmiljö.

Innan jag började läsa elektroteknik på Lunds tekniska högskola 1987 gjorde jag lumpen ordentligt och blev efter 27 månader reservofficer i luftvärnet. Under studietiden gick ganska mycket tid till engagemang i spex och karnevaler och lite mindre tid till böckerna. 1994 tog jag en paus från studierna för att jobba lite och den pausen varar fortfarande.

Sedan dess har jag jobbat fem år som tekniker och lärare på bibliotekarieutbildningen vid Lunds universitet. Låter beskrivningen bekant kan det kanske bero på att Bollman tog över den tjänsten efter mig när jag slutade. Efter universitetet gjorde jag ett kort gästspel som mactekniker på Malmö högskola innan jag hamnade på min nuvarande anställning som webmaster och systemtekniker i Lomma kommun, där jag har varit i snart fem och ett halvt år.

För att undvika för mycket fritid driver jag även en enskild firma och frilansar med utveckling, undervisning och multimediaproduktion. Från och med i morgon skall jag dock försöka dra ner på arbetstempot något. Då skall jag nämligen påbörja min pappaledighet tillsammans med två pojkar som fyller 1 resp. 3 senare i höst och lär därför få fullt upp med annat än IT. Jag kommer sedan att jobba varannan vecka fram till jul innan jag stannar hemma på heltid till början av april nästa år och får därför förhoppningsvis en hel del tid över att fungera som redaktör här."

Vi önskar Göran varmt välkommen som redaktör på 99mac och ser fram emot spännande artiklar i fortsättningen!

Kommentarer
18 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.