99.se uppdaterad till version 1.02

Dags för uppdatering av 99.se igen!

I förrgår presenterade vi 1.01 uppdateringen och vi har hunnit fram till nästa steg i versionshistoriken. Precis som vi talat om tidigare tror vi att måndag är dagen då alla stora problem är bakom oss och då börjar det roliga - för första gången kan vi fokusera alla utvecklarresurser på en sajt och det kommer alla dra nytta av!

** Versionshistorik 1.02 **

Avatars för alla
Det är fritt för alla medlemmar att välja en valfri avatar som visas intill inläggen. Bilderna är 64x64 pixlar stora och får inte bestå av animationer.
Välj avatar nu

Hjälp oss bygga ett avatar bibliotek
Vi behöver hjälp med att bygga upp ett arkiv av avatarer som medlemmar kan välja från. Totalt fyra olika kategorier á 20 ikoner behövs.
Tråd i feedback

Medlemslistan uppdaterad
Vi har uppdaterat menyraden så att medlemslistan blir lite lättare att hitta. Klicka på FORUM och välj medlemslista för att se alla kända & okända förmågor här på 99.se.
99.se/medlemslista/

Uppdaterade logotyper
Ett antal medlemmar noterade att loggorna var lite "beta" utan skuggor men det är nu fixat. Blev väl helt ok?

Nya RSS strömmar
Nu finns tre dedicerade RSS strömmar för Mac, Musik och iPod. Du hittar mer info i vår FAQ. Tråd i feedback

99.se skickar mail igen!
Vi fick rapporter om att 99.se tidvis inte skickade mail för lösenord eller vid prenumerationer. Felet berodde på att dom nya Cluster30/31/32/33 maskinerna inte var godkända i brandväggen. Nu fungerar det fint!
Tråd i feedback

99.se adresser aktiverade
Många mailade synpunkter till info@99.se innan vi hunnit aktivera den domänen i mailsystemet. Nu är det fixat och alla inkommande mail från 99musik, 99mac, 99pod samlas på 99.se domänen. Alla admins och seniormoderatorer har eller kommer inom kort ha @99.se mailadresser.

Supportsystemet i drift - steg 1 av 2
Vi har tagit första steget mot att sätta vårt nya Supportsystem i drift. Olof Hennig har ägnat otaliga timmar åt att sätta upp alla funktioner och nu är första delen i drift. Alla inkommande mail till info@99.se får nu ett unikt "ticket id" och läggs i en kö. Stressade admins kan nu lätt följa ärenden och vi kan mycket lättare dela på supportuppgiften eftersom ärenden kan flyttas mellan olika personer med full historik om vad som sagts tidigare. Vi räknar med att vara i full drift med en ny portal från måndag nästa vecka.

Språkfixar
Vi har uppdaterat textsnuttar i mail och menyer som tidigare var på engelska. Tråd i feedback

CODE-taggarna aktiva igen
Flera medlemmar önskade att vi slog på möjligheten att skapa CODE-taggar i inläggen, en funktion vi stängt av för att göra menyerna lite mindre komplicerade. Funktionen är tillbaka efter begäran.

** Kommande fixar **
Ett par problem är ännu inte lösta och kommer i senare uppdateringar.

Sidorna för forumregler och allmänna villkor
Dessa sidor var skapade i ett sidosystem som inte är aktivt just nu. Jag jobbar för att sparka igång det så fort som möjligt.

Problem med felaktigt antal inlägg i profiler
Detta är ett större problem än vi först befarade och vi jobbar för en permanent lösning. Dom första klagomålen löste vi med ett antal SQL anrop av vår utvecklare Martin Belak men det är alldeles för många medlemmar som har problem för att det ska gå att lösa administrativt.

Han bygger nu ett helt adminverktyg som gör att alla administratörer kommer kunna lösa problemen med några enkla handgrepp. Vi hoppas att detta verktyg är aktivt i samband med nästa uppdatering av sajten som är beräknad till slutet av denna vecka. Därefter räknar vi med att kunna lösa inläggsräknaren, förlorade pm och trådbevakningar i en takt av ett konto varannan minut. Tråd i feedback

AJAX-problem: Sidan uppdateras inte när man redigerat inlägg
Detta problem är svårlöst men vi jobbar på det - själva redigeringssidorna består av ett femtontal olika templates-sidor och vi hittar inte var felet finns.
Tråd i feedback.

Plus-konton
Ett flertal medlemmar har rapporterat att deras Plus-konton blivit avaktiverade. Vi räknar med att detta är fixat i kommande uppdatering.

** Ge oss feedback **

Tipsa om forumdelar på engelska
Forumprogramvaran är uppdaterad och kan innehålla delar på engelska - därför vill vi att ni rapporterar eventuella menyer eller mail som visas helt eller delvis på andra språk än svenska!
Tråd i feedback

Lämna buggrapporter på forumfunktioner som inte fungerar
Observera att problem med ditt konto inte rapporteras här.
Tråd i feedback.

Önska dig nya funktioner till 99.se
Det är nu möjligt att lämna önskemål om nya funktioner!
Tråd i feedback

Vi satsar vidare mot nästa uppdatering senare i veckan!

Kommentarer
10 svar

USA:s president Donald Trump säger att Apples vd Tim Cook lovat att bygga tre fabriker i landet och att de kommer att vara "stora stora stora".

Med Google-appen Trusted Contacts kan användare dela platsdata på sina nära och kära, likt hur Hitta mina vänner fungerar.

En domare dömer Apple att betala universitetet i Wisconsin ytterligare 272 miljoner dollar i en patenttvist gällande företagets A-processorer.

Amazon Echo, Google Home och Homepod kan snart få sällskap av en motsvarande smart assistent från Facebook.

Adobe meddelar på sin nyhetsblogg att Adobe Flash Player läggs ner.

Den 16:e augusti kommer Nokia och HMD presentera sin nästa flaggskeppsmobil i London.