Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Android 8.0 kommer heta Oreo

Googles nästa version av Android kommer som rykten har påstått att döpas efter den välkända kakan Oreo.

Google har tagit för vana att kalla de olika versionerna av Android efter olika sötsaker. Nu har också den kommande version 8.0 fått sitt namn. Efter Android 7.0 Nougat lanseras nu Android 8.0 Oreo.

Oreo är ett välkänt varumärke från företaget Nabisco med två mörka kakor med vit fyllning. De flesta Android-versionerna så här långt har haft mer generiska namn så som Marshmallow eller Donut, men det finns tidigare exempel där Google valt varumärken som nu. Version 4.4 fick exempelvis namnet Kitkat.

Oreo bjuder på flera nyheter till användarna. Bland annat kan appar visas som små svävande fönster över andra appar, och du kan exempelvis fortsätta ditt videosamtal samtidigt som du kollar upp något i kalendern. Google bjuder också på nya och bättre säkerhetsfunktioner som ska hjälpa till att skydda dig mot skadliga appar.

Systemet ska också starta snabbare, och en ny autofyll-funktion kommer ihåg dina inloggningar och annat viktigt så att du snabbt kommer igång med det du vill göra. Google har också stoppat in nya emoji-symboler i Oreo. Det går att läsa mer om operativsystemet hos Google.

Android 8.0 finns nu tillgängligt hos Android Open Source Project (ASOP) för alla som har tillgång till det. Operatörerna har påbörjat tester med Oreo för Pixel, Nexus 5X och Nexus 6P och det nya systemet kommer snart att bli tillgängligt hos användarna. Även Pixel C och Nexus Player kommer få Oreo snart.

Till slutet av året kommer Oreo till Googles partners så som exempelvis HMD Global (Nokia), Huawei, LG, Motorola, Samsung och Sony.

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.