Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple Pay blockerar hatsajter

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Apple har efter händelserna i Charlottesville, USA sett till att stänga ett antal hatsajter från att fungera tillsammans med Apple Pay. Dessa sajter innehåller bland annat försäljning av kläder och prylar med nazistlogotyper. Paypal har gjort liknande åtgärder.

I reglerna för Apple Pay står det beskrivet att tjänsten inte får användas på sajter som "marknadsför hat, våld eller intolerans baserat på etnicitet, ålder, kön, könsidentitet, religion eller sexuell läggning".

Tim Cook har också skickat ut ett meddelande till anställda där han fördömer rasism och trångsynthet. Brevet i sin helhet kan läsas hos Buzzfeed.

"Vi får inte bevittna eller tillåta sådant hat och trångsynthet i vårt land, och vi måste vara entydiga om det. Det handlar inte om vänster eller höger, konservativ eller liberal. Det handlar om mänsklig anständighet och moral. Jag håller inte med presidenten och andra som tror att det finns en moralisk likvärdighet mellan extremism från vit makt-rörelser och nazister, och de som motsätter dem genom att stå upp för mänskliga rättigheter. Att jämföra de två strider mot våra ideal som amerikaner."

Apple kommer också enligt Cook att donera en miljon dollar vardera till Southern Poverty Law Center och Anti-Defamation League. Dessutom kommer företaget att matcha anställdas donationer till dessa eller andra grupper fram till 30 september.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.