Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Svensk batteriteknik kan öka en Teslas räckvidd med 70 procent

Tesla Model 3 kan köra upp till 50 mil på en laddning, med ny batteriteknik från ett svenskt bolag kan räckvidden utökas med 70 procent.

Det svenska företaget Cadenza Innovation har tagit fram ny batteriteknik som är högintressant för elbilstillverkare som exempelvis Tesla. Teslas senaste bil Model 3 kan köras i upp till 50 mil på en laddning, en siffra som kan ökas med 70 procent med Cadenzas teknik.

Cadenza har tagit fram vad som beskrivs som en energi-legobit för ingenjörer. Christine Lampe-Önnerud förklarar tekniken för Business Insider. Deras design gör det möjligt att packa celler närmare varandra inuti ett keramiskt hölje. Det i sin tur är täckt av aluminium som erbjuder extra skydd och fungerar som stor kylfläns. Enligt Lampe-Önnerud är resultatet ett batteri med färre komponenter som är mycket mer energitätt.

Svenskarna har nu ett gäng patent på sin teknik och är därmed också redo att göra affärer. Cadenza har pratat med Tesla, men också med andra elbilstillverkare. Men Cadenza riktar inte bara in sig på elbilar. De har ett projekt på gång i New York där deras batteriteknik kan användas för att förbättra och stabilisera elnätet.

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.