Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple: "flera företag arbetar på Smart Connector-tillbehör"

Apples Ipad Pro-kontakt Smart Connector kan bara användas med ett fåtal tillbehör än så länge, men enligt Apple arbetar flera företag på nya tillbehör.

Apple lanserade den nya kontakten Smart Connector tillsammans med Ipad Pro för två år sedan. Sedan dess har endast ett fåtal tillbehör släppts som använder den magnetiska kontakten. Fast Company har grävt lite i varför.

Utöver Apples egna tangentbord Smart Keyboard, gör Logitech ett par tangentbord och en dockningstation till Ipad Pro. Andra tillbehörstillverkare håller sig till Bluetooth.

Anledningen är enligt en källa som Fast Company pratat med att det är lång väntetid på att få komponenter och att det kostar för mycket att använda Smart Connector. Andra menar att Bluetooth passar bättre, i alla fall för tangentbord.

En tillverkare som vill vara anonym säger de har en snabb utvecklingscykel för produkter och att det tar för lång tid att få tag på komponenterna till Smart Connector:

"För ett företag som vi, med en väldigt snabb produktutvecklingscykel, är det inte hållbart med ledtider på nära sex månader för kompontenter."

Tillverkarna som föredrar Bluetooth ger flera anledningar. Bland annat är det mer flexibelt, användare kan skriva med sin Ipad i stående läge om så önskas och kan ansluta tangentbordet också till andra enheter.

Apple sjäva säger att flera företag nu utvecklar Smart Connector-tillbehör, men vad det kan vara för prylar och när de lanseras är okänt. Fast Company spekulerar om ett tangentbord som kan ladda Ipaden istället för som idag, att det är tangentbordet som drar ström från den. Eller varför inte ett tangentbord med extra lagring som kan användas tillsammans med nya appen Filer. Något annat som kanske kan vara intressant är ett MIDI-klaviatur.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.