Apple årliga studentkampanj är här

Apples årliga studentkampanj har nu kört igång. Studenter som handlar en Mac eller Ipad Pro får med ett par Beats-hörlurar på köpet.

Studenter på jakt efter en ny Mac eller Ipad Pro till höstens studier får nu något extra när de handlar direkt av Apple. I år är det ett par Beats-hörlurar som skickas med på köpet, likt förra året.

Vid köp av en Mac fås antingen Beats Solo 3 Wireless (värde 2 990 kronor), Powerbeats 3 Wireless (värde 1 990 kronor) eller Beats X (värde 1 490 kronor) med på köpet. Vid köp av en Ipad Pro fås rabatt motsvarande priset av Beats X. De exakta villkoren hittas här.

Kampanjen pågår från den 8 augusti och slutar den 2 oktober i år så det finns ännu gott om tid att fundera på vilka produkter som önskas.

Skriven av Ida Blix

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.

Nya läckor påstås visa bilder på Samsungs kommande storformatstelefon och även zoom-fokuserade kameraegenskaper.

Från och med september kan du sätta in pengar på ditt eget konto med hjälp av Swish om du har Nordnet som bank.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.