Sony Xperia XZ Premium spelar Netflix i HDR

Nu kan vi lägga Sony Xperia XZ Premium till den väldigt korta listan över telefoner som kan spela upp Netflix i HDR.

I maj gjorde Netflix det möjligt för smarta mobiler att spela Netflix i HDR (High Dynamic Range). Då kunde endast LG G6 använda funktionen, men nu kan också Sony Xperia XZ Premium-användare njuta av Netflix i HDR. Allt enligt supportsidor hos Netflix.

#Netflix stöder två HDR-standarder, Dolby Vision som används av LG G6 och UltraHD Premium som används av Sony Xperia XZ Premium. Också Samsung Galaxy S8 och S8 Plus har HDR-kapabla skärmar, men Samsung använder en tredje standard, Mobile HDR Premium, som inte fungerar med Netflix än.

Äger du en Sony Xperia XZ Premium kan du titta på Netflix i HDR genom att se till att din telefon har fått hem alla de senaste systemuppdateringarna, och du behöver betala för Netflix Premium. Se också till att du tillåter hög kvalitet på strömmarna och att din uppkoppling är minst 25 Mbps.

Skriven av Ida Blix

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.

Nya läckor påstås visa bilder på Samsungs kommande storformatstelefon och även zoom-fokuserade kameraegenskaper.

Från och med september kan du sätta in pengar på ditt eget konto med hjälp av Swish om du har Nordnet som bank.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.