Rykte: Iphone 8 får stöd för inspelning i 4K och 60 FPS

Det verkar som att det kommer vara möjligt att spela in 4K-videor med en uppdateringsfrekvens på 60 bilder per sekund i nästa Iphone.

Nyligen släppte Apple av misstag en version av firmware till sin smarta högtalare Homepod som ska komma i slutet av detta år. Sedan dess har nyfikna utvecklare grävt runt i alla vrår av koden för att hitta ledtrådar både till Homepod men även andra kommande produkter.

Bland annat så har koden avslöjat en del om Iphone 8. Dels verkar det som att nästa Iphone får Face ID, en ansiktsigenkänning som ska fungera på ett likande sätt som Touch ID. I koden har även utvecklare hittat bilder som avslöjat hur framsidan på nästa Iphone förmodligen kommer se ut.

Nu rapporterar den brasilianska nyhetssidan Ihelp BR (översatt i Google) om en upptäckt de gjort i Apples firmware. Det verkar som att nästa Iphone kommer få stöd för inspelning av 4K-material med 60 bilder per sekund.

På Iphone 7 och 7 Plus går det i nuläget endast att filma 4K-videor med 30 bilder per sekund om du använder den bakre kameran. Kameran på framsidan kan bara spela in i 1080p, men med nästa Iphone verkar det vara möjligt att spela in 4K-videor i 60 bilder per sekund med hjälp av båda kamerorna.

Kommentarer
6 svar

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.