fredagsvideo

Följ ditt hjärta

Kolla in den här hjärtevärmande kortfilmen om en pojke med ett hjärta som gör som det själv vill.

Stockholm Pride har varit igång hela veckan och imorgon avslutas veckan med den årliga Prideparaden. Vi tänkte därför fira in helgen med denna hjärtevärmande kortfilm om en pojke vars hjärta bokstavligen lever sitt eget liv.

Det är filmstudenterna Beth David och Esteban Bravo som står bakom kortfilmen In a Heartbeat som släpptes den 31 juli i år. Filmen fick stor uppmärksamhet på internet tidigare i år när trailern lades upp i slutet av maj.

I filmen får vi följa den blyga pojken Sherwin som är hemligt kär i skolans populäraste kille, Jonathan. Sherwin gör sitt bästa för att hans hjärta (som dunkar så hårt att det hoppar ut) inte ska avslöja hans känslor för hela skolan och Jonathan.

Skaparduon har i en intervju med Huffpost sagt:

– När vi började göra filmen visste vi att vi inte ville göra någon moralkaka. Vi ville visa publiken hur det var för oss att växa upp med hjälp av den här söta rödhåriga pojken som känner sig precis så förvirrad och rädd över hans känslor som vi gjorde när vi växte upp.

Förhoppningsvis berör filmen både de som identifierar sig med pojken och de som inte gör det. Vi hoppas på att filmen kommer öka människors förståelse för de som går igenom vad Sherwin går igenom.

Kommentarer
5 svar

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.