Apple Watch passerar 30 miljoner sålda exemplar

Apples smarta klocka säljer enligt Strategy Analytics bättre och bättre, men bäst går det för kinesiska Xiaomi som toppar listan bland tillverkare av kroppsburna enheter.

Under våren 2015 gav sig Apple in i marknaden för kroppsburna enheter med #Apple Watch. Den smarta klockan revideras under hösten året därpå med efterlängtade funktioner som GPS och vattentäthet.

Strategy Analytics uppger nu i en ny rapport att Apple Watch har sålts i fler än 30 miljoner exemplar. Under det andra kvartalet såldes uppskattningsvis 2,8 miljoner enheter, jämfört med 1,8 miljoner enheter för motsvarande kvartal förra året. Sett till marknadsandelar hamnar Apple på en tredjeplats, efter #Fitbit och #Xiaomi. Fitbit har dock tappat en ansenlig mängd marknadsandelar från förra året.

Globala leveranser av kroppsburna enheter (miljoner)

Tillverkare

Q2 2016

Q2 2017

Xiaomi

3,0

3,7

Fitbit

5,7

3,4

Apple

1,8

2,8

Övriga

9,5

11,7

Marknadsandelar för tillverkarna av kroppsburna enheter

Tillverkare

Q2 2016

Q2 2017

Xiaomi

15%

17,1%

Fitbit

28,5%

15,7%

Apple

9,0%

13,0%

Övriga

47,5%

54,2%

Värt att nämna är att Strategy Analytics rapport är baserad på uppskattningar snarare än fakta, då Apple själva inte har avslöjat hur många enheter av Apple Watch som har sålts.

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.

Nya läckor påstås visa bilder på Samsungs kommande storformatstelefon och även zoom-fokuserade kameraegenskaper.

Från och med september kan du sätta in pengar på ditt eget konto med hjälp av Swish om du har Nordnet som bank.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.