Microsoft råkar avslöja eget Ipad-tillbehör

Microsoft kan ha ett nytt tangentbordsfodral för Ipad på gång. Ett Ipad Touch Cover fanns fram tills nyligen nämnt på en nedladdningssida för supportdokument om batterier.

#Microsoft verkar arbeta på ett eget tangentbordsfodral till Ipad. Mjukvarujätten listade fram till alldeles nyligen ett "Ipad Touch Cover (Model 1719) på en nedladdningssida för dokumentation relaterad till batterier, rapporterar Winfuture (tysk sajt), men när redaktionen letar finns dokumentet inte kvar längre. Filen har däremot funnits att ladda ned från april i år och i listan över andra produkter finns Microsoft Hololens och ett antal Surface-produkter.

Det är okänt när eller ens om Microsofts Ipad Touch Cover kommer att släppas. Däremot innehåller det ett batteri, vilket indikerar att det kopplas till en Ipad via Bluetooth. Det betyder också att det troligen är anpassat till Apples 9,7-tums Ipad då Ipad Pro kan koppla tangetbord via sin Smart Connector istället för via Bluetooth. Apple erbjuder inget eget tangetbord till Ipad.

Det här skulle inte vara första gången Microsoft släpper en produkt som fungerar med Ipad. 2014 släppte Microsoft ett univeral-tangentbord som fungerar med Ipad och dessutom blev mycket omtyckt och de har också ett nyare universal-tangentbord som kan vikas på mitten när det inte används, Universal Foldable Keyboard.

Skriven av Ida Blix

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.

Nya läckor påstås visa bilder på Samsungs kommande storformatstelefon och även zoom-fokuserade kameraegenskaper.

Från och med september kan du sätta in pengar på ditt eget konto med hjälp av Swish om du har Nordnet som bank.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.