Ipad-försäljningen vänder uppåt

Med de nya modellerna av Ipad Pro och Ipad har Ipad-försäljningen vänt uppåt enligt Apples tredje kvartalsrapport för året.

Apple har nu presenterat sin #kvartalsrapport för det tredje kvartalet 2017 som innefattar månaderna april, maj och juni. Under perioden har Ipad-försäljningen vänt uppåt tack vare nya modeller av Ipad Pro och Ipad. Apples vd Tim Cook berättar:

"Vi nådde upp till vår högsta globala marknadsandel på över fyra år, baserat på IDC:s senaste uppskattning av försäljningen av surfplattor för juni-kvartalet. Och på marknader som Kina och Japan, över hälften av Ipad-enheterna som såldes var till människor som köpte sin allra första Ipad. Vår Ipad-produktlinje är vår bästa någonsin."

Enligt rapporten har Apple sålt 11,42 miljoner enheter, vilket kan jämföras med 9,95 miljoner sålda enheter samma kvartal förra året. Försäljningen har ökat med 28 procent jämfört med kvartalet innan och 15 procent jämfört med samma period året innan.

Konferenssamtalet går att lyssna på i efterhand.

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.

Nya läckor påstås visa bilder på Samsungs kommande storformatstelefon och även zoom-fokuserade kameraegenskaper.

Från och med september kan du sätta in pengar på ditt eget konto med hjälp av Swish om du har Nordnet som bank.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.