Klarna lanserar Swish-konkurrenten Wavy

Klarna lanserar nya betaltjänsten Wavy som låter användare skicka pengar via mobilen till familj och vänner utan att de behöver något konto.

Den svenska betaltjänsten #Klarna lanserar nu en ny tjänst med namnet Wavy. Tjänsten låter användare "smidigt och säkert" dela på exempelvis restaurangnotan utan att båda parter behöver skaffa något konto. Det hela påminner om Swish, fast bara en behöver ett konto hos Wavy.

Tjänsten fungerar i 30 europeiska länder och fungerar så här: Du och kompisarna har ätit gott tillsammans och ska nu dela på notan. Du tar på dig att betala den för enkelhetens skull och kompisarna ska skicka dig pengar. Du drar fram Wavy-appen och kan då skicka länkar där du kräver in ett belopp av respektive vän. Länkarna kan du skicka via Whatsapp, Imessage, eller på valfritt annat sätt.

Kompisarna får länken som leder dem till en webbsida där de kan mata in vilket kort de vill att pengarna ska dras ifrån, de behöver inte själva skaffa Wavy om de inte vill. Länken är aktiv ett visst antal timmar och när betalningen är genomförd går den inte att använda igen.

Om du istället vill skicka pengar via Wavy fungerar det på samma sätt. Du öppnar appen, väljer ett belopp och skickar en länk till mottagaren. Istället för ett bankkort får de dock ange vilket kontonummer (IBAN) som pengarna ska sättas in på.

Istället för att krångla till det genom att låta dig skriva någon text som förklarar varför du vill ha eller skickar pengar, använder du bara någon av "klistermärkena" som Wavy erbjuder. Märk betalningen med en pizza, ett hjärta eller en resväska som "är värd tusen ord".

Vad tror du? Är det här tjänsten som du saknat i din mobila plånbok?

Namn
Wavy
Plattform
IOS
Utvecklare
Klarna AB
Version
1.0.3
Pris
Gratis
Krav
IOS 9.0 eller senare. Komp
Språk
engelska, tyska

Wavy finns också för Android och hittas i Google Play Store.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
24 svar

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.

Nya läckor påstås visa bilder på Samsungs kommande storformatstelefon och även zoom-fokuserade kameraegenskaper.

Från och med september kan du sätta in pengar på ditt eget konto med hjälp av Swish om du har Nordnet som bank.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.