Homepod firmware verkar bekräfta "Face ID" och designen på Iphone 8

Firmware till högtalaren Homepod verkar avslöja hur framsidan på kommande Iphone 8 kommer att se ut, samt att den får stöd för ansiktsupplåsning, "Face ID".

Apple har av misstag släppt en version av firmware till sin högtalare #Homepod publikt. Nyfikna utvecklare har grävt i koden för att lära sig mer om den smarta högtalaren – men det verkar också som att det finns några detaljer om kommande Iphone 8 däri. Utvecklaren Steve Troughton-Smith har upptäckt kod som verkar bekräfta designen av framsidan på Iphone 8 och att den får stöd för ansiktsupplåsning, "Face ID".

Smith förklarar att koden han hittat indikera att det finns infraröd ansiktsupplåsning i Biometric Kit, vilket är ramverket som hanterar #Touch ID. Koden indikerar också att #Face ID kommer kunna hantera bara delvis synliga ansikten och ansikten från olika vinklar. Kodnamnet är Pearl ID.

En del tidigare rykten gör gällande att ansiktsupplåsning till och med helt kommer att ersätta Touch ID på Apples kommande flaggskepp Iphone 8.

När det gäller framsidans design finns en rendering med i koden för autentisering av Apple Pay. Bilden finns i form av en core animation arkivfil, så lagrar Apple vektorbilder så att de kan visas för användare i lämplig upplösning. Kodnamnet för Iphone 8 är enligt koden D22.

Mycket kan ännu hända mellan nu och lanseringen av Iphone 8 – om det ens är vad flaggskeppsmodellen kommer att heta. Nu är det förhoppningsvis bara lite mer än en månad kvar tills vi får veta.