Rykte: Samsung Pay kommer till andra mobilmärken

I framtiden kan det vara möjligt att använda Samsung Pay på andra enheter än Samsung-telefoner.

Enligt interna källor samtalar Samsung just nu med andra hårdvarutillverkare om möjligheten att göra Samsung Pay tillgänglig hos fler mobiltillverkare, rapporterar Gadgets 360.

Till skillnad från Android Pay och Apple Pay använder sig Samsung Pay av MST-teknik, vilket är ett magnetfältsgenererande chip som får betalterminalen att tro att du precis dragit ett kort med magnetremsa. För att implementera tekniken i andra telefoner krävs alltså mer än bara en mjukvaruuppdatering.

Antingen byggs MST in i kommande modeller eller så kan Samsung sälja ett tillbehör som går att sätta på andra telefoner för att få tillgång till MST-tekniken. Det är ännu oklart vilken strategi Samsung kommer välja men det finns en chans att Samsung väljer att verkställa strategierna parallellt.

Sedan lanseringen av Samsung Pay 2015 har tjänsten fått cirka 34 miljoner användare, vilket är drygt 10 miljoner mer än Android Pay och 46 miljoner färre än Apple Pay som har cirka 80 miljoner användare.

Läs mer:
En dag med Samsung Pay
Samsung Pay lanseras i Sverige
Ica Banken ansluter till Samsung Pay

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.