Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple slutar sälja Ipod Nano och Ipod Shuffle

Nu är dagen är kommen. Apple har plockat bort Ipod Nano och Ipod Shuffle från sina sajter runt om i världen. Ipod Touch är ensam kvar med ny lagring och nytt pris.

Apple har mycket att tacka Ipod-familjen för, musikspelarna tillsammans med Itunes har lagt grunden till det företag Apple är idag. Men försäljningen har sakta men säkert minskat under flera år nu, så pass att Apple nu plockar bort #Ipod Nano och #Ipod Shuffle helt från sina sajter runt om i världen.

Den senaste gången vi fick specifika försäljningssiffror för Ipod var i kvartalsrapporten det fjärde kvartalet 2014. Då sålde Apple 2,6 miljoner Ipod-enheter, men sedan dess har företaget samlat försäljningen tillsammans med annat under rubriken "övrigt".

Det här kommer alltså inte som några chockerande nyheter, spelarna har inte fått någon vidare kärlek från Apple på flera år. Utöver nya färger och uppdaterad lagring har Ipod Nano inte uppdaterats sedan oktober 2012. Ipod Shuffle uppdaterades i september 2010.

#Ipod Touch finns kvar att köpa – tills vidare – och finns nu i två versioner. Sugna köpare kan välja bland fem färger och två lagringsalternativ, 32 eller 128 gigabyte. Den billigare modellen kostar 2 295 kronor och den dyrare 3 495 kronor.

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.