Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

UA Healthbox – träningspaket med "allt"

Med Under Armours Healthbox får du allt du behöver för att hålla kolla på din hälsa i ett paket; en våg, ett aktivitetsarmband och ett pulsband för träningspassen. 99mac:s Ida Blix testar.

Inledning och prylarna

Inledning

Under Armour erbjuder tillsammans med HTC paketet UA Healthbox. En röd låda som innehåller en våg, ett pulsband och ett aktivitetsarmband. Enligt deras resonemang är det allt som behövs för att hålla koll på hälsoaspekterna i ditt liv.

Prylarna knyts ihop med appen UA Record, och skulle inte det räcka ingår det ett års premium-medlemskap till två andra appar/tjänster; Myfitnesspal och Mapmyfitness. Jag har använt prylarna med en Iphone, men UA Record finns också till Android-enheter (Google Play).

UA Band

Låt oss gå igenom kort vad prylarna gör. UA Band heter aktivitetsarmbandet som du ska ha på dig dygnet runt. Det är ett svart ganska diskret band på utsidan med en läckert röd insida som tyvärr knappt syns när det sitter på.

Knäppningen är tämligen enkel, i ena änden av bandet finns en ögla som den andra änden träs igenom och på den delen finns även två pluppar som fästs längre in på den första delen. Det sitter riktigt bra, under min testperiod har det inte lossnat av misstag.

Bandet mäter steg, daglig aktivitet, träningsintensitet och håller koll på din sömn och vilopuls. Dels kan du se data direkt på den inbyggda skärmen, men det synkas också till appen UA Record.

Skärmen är en ynklig liten historia som dock är väldigt responsiv när jag ska svepa runt i menyerna. Det går att få den att visa notiser från mobilen, men skärmen är så liten att det inte är värt det, särskilt inte med tanke på vad som händer med batteritiden.

Upp till fem dagars batteritid kan jag få ut ur bandet om jag stänger av notiserna. Jag kan inte få alla sorters notiser, utan det är telefonsamtal, sms och notiser från kalendern som kan visas. Som värst har jag bara lite mer än en dags batteritid, stänger jag av min ganska fulltecknade kalender blir det omkring tre dagar.

När batteriet ska laddas måste en särskild kabel letas upp då bandet använder en specialkontakt på en sladd som i andra änden kan anslutas till laddare eller valfri dator via USB Type-A. Den röda kabeln fästs magnetiskt på undersidan av bandet och sitter okej, men inte jättebra.

Tekniska specifikationer

Mått
17,5 mm (B) x 11,2 mm (T), Långt band: 244,1 mm, Kort band: 204,1 mm
Skärm
1,36" PMOLED
Anslutningar
Bluetooth, BLE
Sensorer
Vibration, Motion G-sensor, Gyro-sensor
Minne
8MB Flash, 4MB SRAM
Batteri
110 mAh (inbäddat)
Vattenskydd
2ATM

Funktioner i korthet

  • Mäter steg, sömn, hjärtats vilopuls, din dagliga aktivitet samt träningsintensitet om det används tillsammans med UA Heart Rate.

  • Mäter pulsen under natten för att bedöma sömntimmar och kvalitet.

  • Se notiser om du är stilla för länge.

  • Se sms, vem som ringer och kalendernotiser och dylikt.

  • Kan lagra data i upp till sju dagar om du inte är nära din telefon. Synkar automatiskt.

  • Kontrollera musik som spelas i telefonen direkt från bandet.

  • Sätt alarm. Bandet vibrerar för att väcka dig.

  • Vattentåligt (vattentätt upp till 20 meter (2ATM)) för att kunna bäras dygnet runt.

  • Skärmen kan vara igång under träningen.

  • Bluetooth Smart-kompatiblitet + anslutning till UA Record (app)

UA Scale

Nästa pryl i lådan är vågen. En vacker runt svart skapelse som gärna får norpa en plats på mitt golv. Den kopplas upp på ett Wifi-nätverk och mäter vikt, kroppsfett och vägleder mot angivna mål.

Upp till åtta användare kan använda vågen samtidigt och den känner automatiskt av vem det är som väger sig. Det går också att välja användare manuellt. All data synkas till appen UA Record, men går också att se på den inbyggda skärmen medan man väger sig.

Tekniska specifikationer

Mått
360 mm (B) x 35,9 mm (T)
Skärm
36,2 mm x 121 mm
Anslutningar
Wifi 802.11 b/g/n, BLE
Sensorer
4 lastcellssensorer, kapacitet 180 kg. Högtalare för meddelanden.
Minne
2 MB Flash, 128 KB SRAM
Batteri
4 x AA (medföljer)
Felmarginal
+/− 1%.

UA Heart Rate

Slutligen innehåller lådan ett pulsband. Det fästs runt bröstkorgen när du tränar och visar din puls, pulszon samt träningsintensitet i realtid om du samtidigt bär UA Band. Inte jättemycket att säga om det här. När jag väl justerat storleken efter mig, sitter det bekvämt medan jag tränar.

När pulsbandet används tillsammans med UA Band lyser en liten LED på armbandet i olika färger för att indikera olika pulszoner under träningen. Det tog en liten stund för mig att förstå var jag skulle titta på bandet för att se och jag blev tvungen att rådfråga manualen för att förstå färgerna, även om det är rätt enkelt så här i efterhand. Blått betyder vilopuls, och sedan stegar det upp till rött som är nära maxpuls.

LED-färg

Pulszon

Blå

Låg, vilopuls (50–59% av maxpuls)

Grön

Lätt (60–69% av maxpuls)

Gul

Medel (70–79% av maxpuls)

Orange

Kraftig (80–89% av maxpuls)

Röd

Nära maxpuls (90–100% av max)

Tekniska specifikationer

Mått
38,6 mm (B) x 15,1 mm (T)
Anslutningar
BLE
Sensorer
Huddektektering, LED för träning, Motion G-sensor
Batteri
220 mAh (CR2032))
Vattenskydd
IPX7
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.