Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Trump: Apple lovar nya fabriker i USA

USA:s president Donald Trump säger att Apples vd Tim Cook lovat att bygga tre fabriker i landet och att de kommer att vara "stora stora stora".

USA:s president Donald Trump kommer med en överraskande nyhet i en intervju med The Wall Street Journal. Enligt honom har Apples vd Tim Cook lovat att företaget kommer att bygga tre fabriker i USA som förutom att vara "stora stora stora" också kommer att vara "vackra", rapporterar The Outline.

För ungefär en månad sedan träffade Trump flera teknikföretag inklusive Apple och Tim Cook. Cook talade då om att han vill se programmering som en del av läroplanen i skolan. Enligt intervjun i WSJ ska Trump och Cook ha pratat om fabrikerna vid ett senare samtal om skatter och investeringar för företag.

"Jag sa, du vet Tim, om du inte börjar bygga dina fabriker i det här landet kan jag inte betrakta min administration som en ekonomisk framgång. Han ringde mig, och han sa att de går framåt."

Till saken hör att Apple inte äger särskilt många egna fabriker. För närvarande äger företaget en fabrik på Irland. I övrigt anlitar företaget andra som tillverkar majoriteten av deras produkter. Apple tillverkar Mac Pro hemma i USA, men också den fabriken sköts av ett annat företag.

Apple har inte velat kommentera uppgifterna.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
15 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.