Apple döms betala ytterligare böter till amerikanskt universitet

En domare dömer Apple att betala universitetet i Wisconsin ytterligare 272 miljoner dollar i en patenttvist gällande företagets A-processorer.

I oktober förra året dömdes Apple för patentintrång och riskerade att få betala böter på upp till 863 miljoner dollar till en stiftelse som hör till universitetet i Wisconsin. Apple har olovligen använt sig av teknik som stiftelsen patenterat till processorerna A7, A8 och A8X.

Förra året sattes bötesbeloppet till en betydligt lägre summa, nämligen 234 miljoner dollar. Men eftersom Apple fortsatt att använda tekniken fram till december 2016 då patentet gick ut, dömer en domare Apple att betala ytterligare 272 miljoner dollar.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.

Nya läckor påstås visa bilder på Samsungs kommande storformatstelefon och även zoom-fokuserade kameraegenskaper.

Från och med september kan du sätta in pengar på ditt eget konto med hjälp av Swish om du har Nordnet som bank.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.