Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple utvecklar egen OLED-teknik

Apple uppges köpa utrustning och investera i forskning och utveckling av OLED-teknik.

Det ryktas att Apple kommer släppa en Iphone-modell med OLED-skärm till hösten, och Samsung rapporteras stå för tillverkningen av panelerna eftersom den sydkoreanska elektronikjätten är den domineraden tillverkaren av OLED-paneler till mobiler.

Apple rapporteras nu själva investera i maskiner för att tillverka OLED och sägs ha satt samman en forsknings- och utvecklingsavdelning för OLED-teknik i Taiwan, rapporterar Digitimes. Företaget vill troligen inte själva stå för tillverkningen, utan istället hyra ut utrustningen till fabriker som Foxconn eller Pegatron.

Apple ska ha köpt maskiner för kemisk ångdeponering (CVD). I dagsläget är det ett japanskt företag, Canon Tokki, som dominerar marknaden med Samsung som största kund.

Samsung har fått beställningar för OLED-paneler till modellen som kallas för Iphone 8 av en del och Iphone Pro av andra. Företaget uppges tillverka minst 160 miljoner paneler för Apples räkning under de kommande två åren. Apple diskuterar också med LG Display, men kommer kunna använda paneler därifrån först till framtida telefoner.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.