Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

IOS 11 föredrar 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

En av de bättre nyheterna för Wifi-nätverk var introduktionen av 802.11AC över 5 GHz-bandet. Det är inte lika överbelastat som 2,4 GHz-bandet och ger bättre hastigheter. Numera är det vanligt att routrar kan ställas in att erbjuda två Wifi-nätverk, ett i vardera band, med antingen samma namn, eller snarlika namn.

Som IOS-användare kanske du lagt märke till att din enhet automatiskt ansluter till det första kända nätverket utan att fråga. Oavsett band ansluter enheten till det med bäst signalstyrka, om du inte prioriterat dem själv. Med IOS 11 ändras det här till det bättre, rapporterar Wccftech.

IOS 11 kommer föredra att ansluta till 5 GHz-bandet, tills signalstyrka eller räckvidd blir ett problem. Det betyder att användare själva inte behöver fundera på om de kanske blivit anslutna till ett långsammare nätverk i 2,4 GHz-bandet eller inte. En välkommen nyhet för alla användare med enheter som kan uppdateras till IOS 11 med andra ord.

Detta ska alltså ge snabbast möjliga surfhastighet vare sig du är på kontoret, i skolan eller hemma. Här på 99-redaktionen har det trådlösa nätverket över 2,4 GHz-bandet vid flertalet tillfällen blivit överbelastat av de mångtaliga enheter som försöker ansluta samtidigt, något som förhoppningsvis ska bli mindre vanligt när IOS 11 släpps i skarp version.

IOS 11 förväntas släppas i en första skarp version i september i år, det finns dock betaversioner tillgängliga för den som är våghalsig nog att installera ofärdig mjukvara på sin Apple-enhet.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.