IOS 11 föredrar 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

En av de bättre nyheterna för Wifi-nätverk var introduktionen av 802.11AC över 5 GHz-bandet. Det är inte lika överbelastat som 2,4 GHz-bandet och ger bättre hastigheter. Numera är det vanligt att routrar kan ställas in att erbjuda två Wifi-nätverk, ett i vardera band, med antingen samma namn, eller snarlika namn.

Som IOS-användare kanske du lagt märke till att din enhet automatiskt ansluter till det första kända nätverket utan att fråga. Oavsett band ansluter enheten till det med bäst signalstyrka, om du inte prioriterat dem själv. Med IOS 11 ändras det här till det bättre, rapporterar Wccftech.

IOS 11 kommer föredra att ansluta till 5 GHz-bandet, tills signalstyrka eller räckvidd blir ett problem. Det betyder att användare själva inte behöver fundera på om de kanske blivit anslutna till ett långsammare nätverk i 2,4 GHz-bandet eller inte. En välkommen nyhet för alla användare med enheter som kan uppdateras till IOS 11 med andra ord.

Detta ska alltså ge snabbast möjliga surfhastighet vare sig du är på kontoret, i skolan eller hemma. Här på 99-redaktionen har det trådlösa nätverket över 2,4 GHz-bandet vid flertalet tillfällen blivit överbelastat av de mångtaliga enheter som försöker ansluta samtidigt, något som förhoppningsvis ska bli mindre vanligt när IOS 11 släpps i skarp version.

IOS 11 förväntas släppas i en första skarp version i september i år, det finns dock betaversioner tillgängliga för den som är våghalsig nog att installera ofärdig mjukvara på sin Apple-enhet.

Skriven av Ida Blix

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.

Nya läckor påstås visa bilder på Samsungs kommande storformatstelefon och även zoom-fokuserade kameraegenskaper.

Från och med september kan du sätta in pengar på ditt eget konto med hjälp av Swish om du har Nordnet som bank.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.