Apple Clips får Disney-karaktärer

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

I april släppte Apple den nya appen #Clips, framtagen för att enkelt kombinera videoklipp och bilder med text, ljud, grafik och filter för att sedan dela det färdiga resultatet som ett videoklipp via meddelanden eller sociala medier.

Med den senaste uppdateringen kommer flera nya grafiska element som kan läggas till videoklippen, men Apple har också stoppat in material från Disney. Klassiska Disney- och Pixlar-karaktärer kan läggas in också. Exempelvis finns Musse, Mimmi och Kalle Anka tillsammans med karaktärer från Toy Story.

Namn
Clips
Plattform
IOS
Utvecklare
Apple
Version
1.1
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 10.3 eller senare.
Språk
Svenska med flera
Skriven av Ida Blix

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.

Nya läckor påstås visa bilder på Samsungs kommande storformatstelefon och även zoom-fokuserade kameraegenskaper.

Från och med september kan du sätta in pengar på ditt eget konto med hjälp av Swish om du har Nordnet som bank.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.