Alphabet släpper Google Glass för företag

Googles moderbolag Alphabet ger de smarta glasögonen Google Glass en andra chans. Den här gången fokuserar de på företagsanvändare.

De smarta glasögonen #Google Glass blev aldrig någon kommersiell produkt och prototyperna slutade att säljas 2015. Nu får de smarta glasögonen en andra chans då Alphabet berättar att en andra generation av glasögonen har testats och använts i fabriker runt om i USA hos bland annat Boeing, GE och DHL.

Google Glass Enterprise Edition kallas den nya generationen som fått en bättre kamera, bättre batteritid, snabbare processor och Wifi och en liten röd lampa som tänds när de spelar in. Elektroniken sitter också samlad i en "pod" som kan tas av och sättas på Glass-kompatibla bågar.

Än så länge har Google Glass EE sålt i blygsamma mängder via ett speciellt program, men Alphabet tror på produkten och den nya inriktningen. De arbetare och kunder som testat den har gett bra feedback, Glass ger bra information som hjälper till att öka produktiviteten på exempelvis fabriksgolven. Bland annat kan arbetare se bilder och videoklipp med instruktioner så att de inte behöver pausa vad de håller på med och leta upp vad de ska göra härnäst i pärmar.

Nu öppnar Alphabet upp så att fler företag kan prova på den nya generationen.

Skriven av Ida Blix

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.

Nya läckor påstås visa bilder på Samsungs kommande storformatstelefon och även zoom-fokuserade kameraegenskaper.

Från och med september kan du sätta in pengar på ditt eget konto med hjälp av Swish om du har Nordnet som bank.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.