Microsoft hjälper dig hitta inomhus

Microsoft lanserar en ny navigationsapp för Android-enheter som ska vägvisa användare genom inomhusmiljöer.

Många idag förlitar sig nästan helt på sin mobil och GPS när de ska hitta till en ny plats. Utomhus brukar GPS fungera utmärkt men inomhus i stora shoppingcenter eller på sjukhus brukar det vara betydligt svårare att ta hjälp av mobilen. Detta hoppas #Microsoft nu råda bot på med lanseringen av en ny navigationsapp som heter Path Guide. Under två år har specialister i Microsoft utvecklargrupp i Asien utvecklat appen som inte bygger på GPS-navigation.

Appen funkar på så sätt att personer får visa vägen. Användare eller "ledare" kan spela in sin egen väg till en destination och sedan lägga upp den så andra användare kan ta del av vägbeskrivningen. Appen använder sensorerna på telefonen för att spåra och registrera din väg genom byggnaden. Path Guide kan till och med räkna ut hur många steg du tagit för att komma till destinationen.

"Vägskapare" kan lägga till text, ljud och bilder i vägbeskrivningen och efter att personen delat rutten i appen dyker den upp när andra användare söker efter den i Path Guide. Microsoft är således beroende av att användare registrerar sina vägbeskrivningar i appen för att kunna hjälpa andra användare att hitta rätt.

Än så länge finns appen endast till Android och det är oklart om eller när appen kommer till IOS.

Namn
Path Guide
Plattform
Android
Utvecklare
Microsoft Corporation
Version
1.1.0
Pris
Gratis
Krav
Kräver Android 5.0 eller senare.
Språk
Engelska

Den fjärde betaversionen av IOS 11 för utvecklare har precis släppts. Betan innehåller uppdateringar av notiscenter, ikoner, Airdrop med mera.

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Apple uppges köpa utrustning och investera i forskning och utveckling av OLED-teknik.

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.