Microsoft lägger ner Windows Phone

Microsoft upphör med support för mobilplattformen Windows Phone, och företagets mobilsatsning är nu i praktiken död.

Idag upphör #Microsoft att erbjuda support för Windows Phone 8.1, vilket i praktiken innebär slutet på företagets satsning på en mobilplattform. Windows Phone lanserades 2010, och trots att det blev världens tredje mest populära mobila operativsystem hade de två största konkurrenterna ett svindlande försprång. Apples IOS och Android (i olika varianter) stod tidigare i år för hela 99,6 procent av marknaden.

Microsoft lanserade förra året Windows 10 Mobile, men fick inte heller med detta operativsystem något anmärkningsvärt genomslag på marknaden. I mars förra året bekräftade också Microsoft att mobiltelefoner inte skulle vara prioriterat det kommande året. Microsoft har också slutat tillverka mobiler i Lumia-familjen, och enligt The Verge ska support för Windows 10 Mobile upphöra under 2018.

Därmed verkar Microsoft sälla sig till andra tidigare spelare på mobilmarknaden, så som Blackberry, Palm och Nokia.

Kommentarer
2 svar

Ända sedan Galaxy S4 har Samsung släppt en extra slittålig variant av den årliga Galaxy S-modellen. Nu visar läckta bilder hur årets modell förmodligen kommer att se ut.

I en ny kortfilm får vi se hur Dwayne "The Rock" Johnson får ihop livet med hjälp av Apples röstassistent Siri.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.