LG G6 får billigare syskon

LG G6 får en trio av klenare men billigare syskon, som ändå ska erbjuda samma premiumkänsla som företagets flaggskepp.

I februari under mobilmässan MWC visade #LG upp sin nya flaggskeppstelefon G6, en av de första med det moderna designspråket att låta bildskärmen uppta nästan hela framsidan. Nu har LG presenterat en ny mobil som kallas LG Q6, med målet att erbjuda många av funktionerna från G6 men till ett lägre pris.

LG Q6 använder en likadan Fullvision-bildskärm med bildförhållande 18:9 som sitt storasyskon, men storleken är något mindre på 5,5 tum. Upplösningen har också sänkts till 2 160 x 1 080 pixel jämfört med 5,7 tum och 2 880 x 1 440 pixel hos G6.

Internt används processorn Snapdragon 435, en betydligt enklare modell än den Snapdragon 821 som driver LG G6. Inte mindre än tre olika varianter av Q6 kommer att tillverkas, och erbjudas på olika marknader. Förutom den vanliga LG Q6 kommer en modell som heter LG Q6 Plus och LG Q6 Alpha.

Alla modeller uppges ha samma fysiska storlek, men olika interna specifikationer. Q6 har 3 gigabyte primärminne och 32 gigabyte lagring, Q6 Plus har 4 gigabyte primärminne och 64 gigabyte lagring, och slutligen Q6 Alpha har 2 gigabyte primärminne och 16 gigabyte lagring. Färgalternativen kommer också att skilja de olika modellerna åt, då varje modell får en tredje färg utöver standardfärgerna svart och platinum.

Säljstart blir i augusti på "utvalda marknader" i Asien, och därefter en lansering i Europa, Latinamerika och Nordamerika. Vilken eller vilka modeller som kommer att erbjudas var har inte avslöjats, och inte heller slutgiltiga priser.

Läs mer:

LG slår på stort med G6

Skriven av Jakob Nilsson

Den fjärde betaversionen av IOS 11 för utvecklare har precis släppts. Betan innehåller uppdateringar av notiscenter, ikoner, Airdrop med mera.

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Apple uppges köpa utrustning och investera i forskning och utveckling av OLED-teknik.

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.