Facebook vill bygga sin egen stad

Facebook planerar att utvidga sitt huvudkontor till en riktig stad, med boende för 1 500 anställda och egen livsmedelsbutik, apotek och andra faciliteter.

#Facebook är minst sagt en jätte bland digitala sociala nätverk, men har tydligen också storslagna planer AFK (away from keyboard). Facebook har nämligen bekräftat på att bygga om en del av staden Menlo Park, där företaget har sitt huvudkontor, till en riktig Facebook-stad komplett med livsmedelsbutik, apotek och boende för anställda.

Facebook ska lägga fram sina byggplaner för Menlo Park nästa månad, och räknar med att beslutsprocessen kommer att ta två år. De första husen kan enligt tidsplanen stå klara år 2021. Projektet kallas Willow Campus.

Åtminstone en av anledningarna att bygga sin egen stad är den extremt höga bostadsbristen i San Francisco-området, där hyrorna som ett resultat skjutit i höjden. Facebook räknar med att kunna erbjuda 1 500 bostäder för sina anställda och 15 procent av dessa ska erbjudas för under marknadshyran.

Kommentarer
8 svar

Den fjärde betaversionen av IOS 11 för utvecklare har precis släppts. Betan innehåller uppdateringar av notiscenter, ikoner, Airdrop med mera.

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Apple uppges köpa utrustning och investera i forskning och utveckling av OLED-teknik.

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.