Åkte till Kina – byggde sin egen Iphone

I Kina finns det mesta att köpa på gatumarknaderna, till exempel alla komponenter som behövs för att själva konstruera en fungerande Iphone.

När jag jobbade i butik och sålde Iphone-fodral för 199 kronor styck hände det ibland att folk kom fram och ifrågsatte butikskedjans prissättning. "Ett sånt här fodral går ju att köpa för en spottstyver i Kina" , var argumentet.

Det ligger såklart någonting i det, men det krävs naturligtvis en resa till Kina för att ta del av de lägre priserna som erbjuds en kort bit utanför fabrikerna. I veckans #fredagsvideo får vi stifta bekantskap med någon som åkt dit inte bara för att köpa ett fodral, utan för att bygga en helt egen Iphone från komponenter på marknaden i Huaqiangbei.

Resultatet är en fungerande Iphone 6S med 16 gigabyte lagringsminne. Inte så illa! Med denna härliga historia vill vi passa på att önska alla 99:are en riktigt trevlig helg!

Vi hörs imorgon i podden!

Kommentarer
10 svar

Den fjärde betaversionen av IOS 11 för utvecklare har precis släppts. Betan innehåller uppdateringar av notiscenter, ikoner, Airdrop med mera.

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Apple uppges köpa utrustning och investera i forskning och utveckling av OLED-teknik.

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.