Nokia och Xiaomi skriver kompiskontrakt

Nokia och Xiaomi blir bästa vänner, och ska bland annat dela med sig av varandras patent, och kanske även samarbeta kring AI och VR.

Kinesiska #Xiaomi har skrivit på ett samarbetsavtal med #Nokia, där båda företagen bland annat ska dela patent med varandra. I ett pressmeddelande skriver Nokia att avtalet gäller över flera år. Det var inte länge sedan Nokia slöt ett liknande avtal med Apple.

Avtalet innebär också att Xiaomi tar del av Nokias nätverksinfrastruktur, och de företagen kommer att samarbeta för att utveckla bättre optisk dataöverföring. Xiaomi och Nokia uppger också att de undersöker områden för vidare samarbete, till exempel virtuell verklighet och artificiell intelligens.

Den fjärde betaversionen av IOS 11 för utvecklare har precis släppts. Betan innehåller uppdateringar av notiscenter, ikoner, Airdrop med mera.

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Apple uppges köpa utrustning och investera i forskning och utveckling av OLED-teknik.

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.