Fulkultur reder ut livet, universum och allting

Avsnitt 42 handlar naturligtvis inte om något annat än Douglas Adams rymdepos Liftarens Guide till Galaxen, som inkarnerats både som radiopjäs, roman, datorspel och mycket annat.

#Fulkultur, den sedelärande och folkbildande podden från Geeks, har kämpat sig fram till avsnitt 42. Eftersom detta också råkar vara svaret på frågan om livet, universum och allting är tillfället sällsynt väl valt för att avhandla ett stycke fin fulkultur som ligger oss särskilt varmt om hjärtat.

Det handlar givetvis om Liftarens Guide till Galaxen, det oumbärliga uppslagsverket för alla som vill se universum för bara 30 altariska dollar om dagen. Mer såld än Den himmelska husmoderns allt-i-allo och 53 tips för tyngdlösa, mer
omdebatterad än När Gud gjorde bort sig, Ytterligare några av Guds klavertramp och Vem i hela friden är den där Gud egentligen? I några av de mer avspända delarna av galaxen har Liftarens Guide nästan ersatt Encyklopedia Galactica som standardverket när det gäller upplysning och kunskap, trots att det mesta som står i den är av tvivelaktigt värde eller rent upp åt väggarna fel. Detta på grund av två saker; dels är den lite billigare, och dels går det att läsa bokstäverna Ta det lugnt i stora vänliga bokstäver på framsidan.

I studion samlas liftarna Emil Åkered, Ida Blix, Andreas Eklöv och Jakob Nilsson för att reda ut alla turerna kring bokserien, radioserien, datorspelet, TV-serien och filmen. Glöm inte handduken!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen Tumblr-sida där länklista och alla avsnitt samlas. Podden finns dessutom representerad på Facebook, Instagram och Twitter. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

Den fjärde betaversionen av IOS 11 för utvecklare har precis släppts. Betan innehåller uppdateringar av notiscenter, ikoner, Airdrop med mera.

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Apple uppges köpa utrustning och investera i forskning och utveckling av OLED-teknik.

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.