Låg efterfrågan på Surface-produkter

Microsoft-produkter som Surface Studio och Surface Pro tar inte marknaden med storm, enligt indikationer från tillverkningsleden i Asien.

Den taiwanesiska kontraktstillverkaren Pegatron Corporation har mindre att göra än planerat, rapporterar Digitimes. Tillverkaren producerar produkter åt bland annat Apple och Microsoft, men efterfrågan på det senare företagets Surface-produkter uppges ha varit lägre än väntat.

Enligt icke namngivna källor har köpsuget efter produkter som Surface Studio och Surface Pro drabbats av hård konkurrens från andra liknande produkter på marknaden, och Microsoft har därför varit försiktiga när de lagt beställningar hos Pegatron.

Den nyligen lanserade bärbara Surface Laptop väntas ge tillverkningen en skjuts, men väntas inte ge Pegatron ökade intäkter förrän senare i årets tredje kvartal.

Läs mer:

Microsoft presenterar ny Surface Pro
Microsoft presenterar Surface Studio
Microsoft söker balansen med Surface Laptop

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
12 svar

Den fjärde betaversionen av IOS 11 för utvecklare har precis släppts. Betan innehåller uppdateringar av notiscenter, ikoner, Airdrop med mera.

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Apple uppges köpa utrustning och investera i forskning och utveckling av OLED-teknik.

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.