Tesla Model 3 börjar produceras

Teslas nya elbil Model 3 är redo att börja tillverkas, och efter att de första kunderna får sina exemplar denna månad kommer produktionstakten att öka gradvis under året.

#Tesla visade upp elbilen Model 3 i april förra året, med ett pris som var mindre än hälften av de tidigare Model S och Model X. Bilen blev genast efterlängtad av många, och företaget fick snabbt in ett stort antal förbeställningar.

Nu meddelar Teslas vd Elon Musk att Model 3 är redo att börja tillverkas, och att det första exemplaret ska rulla ut från fabriken på fredag. De första 30 kunderna kommer att få sina bilar den 28 juli i samband med en särskild lanseringsfest.

Produktionen av Model 3 kommer därefter att öka snabbt, och i augusti ska 100 bilar tillverkas, därefter 1 500 i september och i december ska takten vara uppe i 20 000 bilar per månad.

Har du förhandsbokat en Tesla Model 3?

Skriven av Jakob Nilsson

Den fjärde betaversionen av IOS 11 för utvecklare har precis släppts. Betan innehåller uppdateringar av notiscenter, ikoner, Airdrop med mera.

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Apple uppges köpa utrustning och investera i forskning och utveckling av OLED-teknik.

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.