Kanye West har fått nog av Tidal

Kompanjonerna Kanye West och Jay Z bryter, och West lämnar den strömmande musiktjänsten Tidal.

Turerna har varit många kring den strömmande musiktjänsten #Tidal som nylanserades 2015 under artisten Jay Z:s ledning. En annan av de största profilerna har varit Kanye West, som uppgett att han har stora skulder, och vädjat till sina fans att använda Tidal istället för andra tjänster.

I augusti förra året verkade Kanye West ha tappat tron på Tidal, och uppmanade Apple att köpa tjänsten. Nu rapporterar TMZ att West har lämnat Tidal på grund av pengabråk med Jay Z. Enligt källor är Kanye missnöjd med hur företaget skötts, och hävdar att Tidal är skyldig honom mer än 25 miljoner kronor.

Framförallt gäller det Kanye Wests senaste album The Life of Pablo, som ska ha lockat många nya prenumeranter till Tidal och skulle ha resulterat i en bonus för artisten, något som inte delats ut. Jay Z passar också på att ge West en släng av sleven i sitt nya album 4.44, där han refererar sin forne kompanjon.

Läs mer:

Kanye West vädjar: Använd Tidal
Kanye West uppmanar Apple att köpa Tidal
Tidal och Kanye West stäms av fan

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
3 svar

Den fjärde betaversionen av IOS 11 för utvecklare har precis släppts. Betan innehåller uppdateringar av notiscenter, ikoner, Airdrop med mera.

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Apple uppges köpa utrustning och investera i forskning och utveckling av OLED-teknik.

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.