Filmtjänsten Blockbuster kommer till Sverige

Med filmtjänsten Blockbuster kan användare hyra eller köpa "de allra senaste filmerna" utan abonnemang eller bindningstid.

Blockbuster var tidigare USA:s största hyrvideokedja med tusentals butiker. Men numera är det ett danskt bolag som satsar på streaming. Blockbuster kommer nu till Sverige och erbjuder användare att hyra eller köpa de senaste filmpremiärerna, både internationella och svenska. Casper Hald är vd för företaget, och säger i ett pressmeddelande:

– Vi gläder oss oerhört åt att få lansera Blockbuster även i Sverige som ett nordiskt varumärke med djup insikt i de nordiska användarnas serie- och filmvanor. Blockbuster handlar helt enkelt om det ögonblick när du tillsammans med din familj, din partner, dina vänner eller själv beslutar dig för att se just den filmen du missade på bio.

För att använda Blockbuster krävs inget abonnemang och det finns ingen bindningstid. Tjänsten kommer att visa de senaste filmerna, så kallade blockbusters, direkt efter att de har visats på bio och dessutom erbjuda ett stort utbud av klassiska filmer samt serier.

Blockbuster finns nu tillgänglig via webben (Mac eller pc) och på Playstation 4. Inom kort kommer stöd för IOS, Android, Apple TV och Samsung Smart TV. I nuläget strömmas SD eller HD, senare i år kommer möjligheten att strömma 4K.

Det kostar 49 kronor att hyra en premiärfilm och övriga filmer kostar 39 kronor. Det går att köpa ett klippkort som ger tre premiärfilmer för 99 kronor. Äldre filmer hyrs för mellan 9 och 19 kronor beroende på ålder och klassificiering.

Nya användare får chansen att testa att hyra en film.

Skriven av Ida Blix

Den fjärde betaversionen av IOS 11 för utvecklare har precis släppts. Betan innehåller uppdateringar av notiscenter, ikoner, Airdrop med mera.

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Apple uppges köpa utrustning och investera i forskning och utveckling av OLED-teknik.

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.