Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nytt ljud i IOS 11 pekar mot induktiv laddning

En ny ljudeffekt som hittats i IOS 11 antyder att nästa Iphone kan få stöd för induktiv eller trådlös laddning, något det tidigare gått rykten om.

Redan förra året kom uppgifter att nästa Iphone-modell får stöd för induktiv laddning, det vill säga kan laddas genom att placeras på en särskild yta.

Detta följdes i år upp av patentansökningar som Apple gjort, och en rapport från analytikern Ming-Chi Kuo om just induktiv eller trådlös laddning. Den senaste ledtråden kommer nu i betaversionen av IOS 11, där en ny ljudeffekt för laddning har upptäckts.

Ljudet kallas i systemet engage_power.caf och låter annorlunda än det befintliga ljudet när en Iphone ansluts till laddaren, som heter connect_power.caf. I en Youtube-video jämförs ljuden, som båda finns i IOS 11.

Ljudets namn antyder att det har med laddning att göra, men det går givetvis inte att slå fast med säkerhet att ljudet är avsett för induktiv laddning. Det finns sedan tidigare flera ljudfiler i IOS som inte används.

Läs mer:
Rykte: Trådlös laddning för Iphone nästa år
Rykte: Apples prylar får induktiv laddning
Rykte: Iphone får trådlös laddning

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.