Apple köper tyskt AR-företag

Apple köper upp Sensomotoric Instruments och får därmed teknik för ögonspårning. Tekniken innefattar både virtuell och förstärkt verklighet.

Apple pratade en hel del om förstärkt verklighet (AR) under årets WWDC där de lanserade #AR Kit. Företagets vd Tim Cook har också flertalet gånger uttalat sig om hur intressant det är med AR. Det har också ryktats om att Apple arbetar med attutveckla ett par "smarta glasögon".

Macrumors var först ut med att rapportera att Apple "nästan säkert" köpt upp det tyska AR-bolaget Sensomotoric Instruments och senare kom Apples standard-uttalande när det gäller dessa frågor:

"Apple köper då och då upp mindre teknikföretag och vi diskuterar generellt inte våra planer."

Sensomotoric Instruments har utvecklat och sålt teknik för ögonspårning, inklusive glasögon för både virtuell och förstärkt verklighet. Deras glasögon för ögonspårning är kapabla att spela in hur en person tittar i realtid med en updateringsfrekvens upp till 120 hertz. Exempelvis skulle idrottare kunna använda tekniken för att förbättra sina prestationer.

Apple har gjort uppköpet via skalbolaget Vineyard Capital Corporation, men några detaljer om köpesumman eller vad som kommer att hända med bolaget och dess anställda är inte känt.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Den fjärde betaversionen av IOS 11 för utvecklare har precis släppts. Betan innehåller uppdateringar av notiscenter, ikoner, Airdrop med mera.

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Apple uppges köpa utrustning och investera i forskning och utveckling av OLED-teknik.

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.