Google slutar skanna din epost

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

#Google meddelar att de snart kommer sluta skanna epost i #Gmail för att bättre kunna rikta annonser till användare. Detta görs i dagsläget för alla gratisanvändare av Gmail, men kommer upphöra senare i år skriver Google på sin blogg.

Enligt Google-chefen Diane Green har beslutet tagits för att annonserna i Gmail bättre ska stämma överens med hur riktade annonser fungerar i andra Google-produkter. Det innebär dock inte att annonser försvinner från Gmail; de kommer finnas kvar men baseras på användarens inställningar.

En alternativ tolkning är att skanning av epost inte är det effektivaste sättet att skapa riktade annonser. Det är troligt att mer användbar data om användare kommer från användande av Google Assistant, kalender och andra Google-tjänster.

Kommentarer
2 svar

Den fjärde betaversionen av IOS 11 för utvecklare har precis släppts. Betan innehåller uppdateringar av notiscenter, ikoner, Airdrop med mera.

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Apple uppges köpa utrustning och investera i forskning och utveckling av OLED-teknik.

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.